Recepten: Madrileense salade

Ingrediënten: 1 krop sla, 1 blik tonijn (200 g), 1 ui, 2 eieren, kleine groene olijven, 2 a 3 tomaten, 1 blik asperges (250 g), 1 teentje knoflook, zout, sherry-azijn, paprikapoeder, versgemalen zwarte peper, olijfolie extra vierge

Bereidingswijze:
Kook de eieren en laat ze afkoelen. Open de blikjes tonijn en asperges en laat goed uitlekken.

Voor de dressing: pel de knoflook en maal deze met ongeveer een kwart theelepel zout in een vijzel. Roer 3 eetlepels sherry-azijn, 1 mespuntje paprikapoeder, wat peper en 1 dl olijfolie erdoorheen. Spaanse uien zijn mild van smaak. Witte uien kunt u het best 10 minuten weken in water als u ze rauw eet. Laat ze uitlekken en dep ze droog.

Was de sla en droog goed af. Snij klein en bedek daarmee de bodem van een schaal. Brokkel de tonijn eroverheen. Pel en snij de ui in ringen, snij de eieren en de tomaten in schijfjes. Verdeel ze over de sla en de tonijn. Voeg ook de asperges toe en maak af met de dressing.