Besugo a la madrileña / Roodbaars madrileense stijl

'Besugo', oftwel roodbaars, is een gerecht dat in Madrid vooral wordt geassocieerd met de kerst. Dan is het ook even één van de duurste vissoorten, die je op de markt kan krijgen. Maar het kan natuurlijk ook op andere, 'goedkopere' dagen gegeten worden.  

Ingrediënten: 1 grote roodbaars, 3 uien, 5 à 6 teentjes knoflook, 1 citroen, 3 takjes verse peterselie, 1 kruidnagel, witte wijn, 2 eetlepels paneermeel, olijfolie, 1 theelepel peper en zout.  

Bereidingswijze:
Snij de peterselie fijn. Snij ook de uien en de teentjes knoflook in kleine stukjes. Pers de citroen.

Zout nu de vis en leg hem in een ovenschaal met wat olijfolie en water. Verwarm ondertussen gedurende 5 minuten de oven voor.

Meng met een vijzel of staafmixer het citroensap, de uien, knoflook, peterselie, peper, kruidnagel, paneermeel, 2 à 3 eetlepels wijn en 2 eetlepels olijfolie tot een homogene saus. Schenk dit over de roodbaars en bak deze op 180º gedurende 20 à 25 minuten.