Skigebieden rondom Madrid

In het noorden van de regio Madrid zijn twee gebieden te vinden, die in de winter interessant zijn voor skiërs. Ze zijn niet zo groot als andere gebieden in Spanje en buitenland, maar zeker de moeite waard. In de weekenden en op feestdagen worden ze dan ook druk bezocht. Beide gebieden, 'Valdesqui' en 'Navacerrada', liggen op zo'n 60 kilometer van de stad Madrid en zijn dagelijks goed te bereiken met het openbaar vervoer en met de auto.

Navacerrada
Op de grens tussen de provincies Segovia en Madrid ligt 'Navacerrada' met 10 kilometer aan pistes. Ondanks de kleinschaligheid zijn hier twee groene, zeven blauwe, drie rode en en twee zwarte pistes te vinden, die met acht skiliften bereikt kunnen worden. Het gebied is o.a. bereikbaar via een prachtige >>treinrit vanaf Cercedilla tussen berghellingen door.

Valdesqui
Op het gebied van de gemeente Rascafría in het noordoosten ligt 'Valdesqui'. Met een totale lengte van 19,5 kilometer is dit ook geen al te groot skigebied. Het bezit negen groene, veertien blauwe en drie rode pistes, die zich voornamelijk op de flanken van de Bola del Mundo en de Cerro de Valdemartin bevinden.

Op de vele pistes in Madrid kunnen zowel beginnende als ervaren skiërs terecht. In de omgeving zijn ook allerlei binnen- of buitenactiviteiten te vinden. Natuurlijk is een cultureel bezoek aan de stad Madrid ook een mogelijkheid voor de liefhebber.

Snowcenter
Net buiten de stad Madrid kan men ook het indoor Snowcenter vinden, Met 350 meter aan pistes is het het grootste indoor skicentrum van Europa. SnowZone ligt in het winkelcentrum Xanadú.

Skigebieden buiten de stad Madrid
In de Sierra de Gredos het skigebied 'La Covatilla' te vinden. Het is een perfect gebeid om wintersport te combineren met cultuur, want het ligt op 73 meter van Salamanca en ook andere Castilliaanse steden als Avila en Zamora liggen niet al te ver weg. In totaal is hier 19 kilometer aan piste te vinden, met drie groene, acht blauwe en acht rode.

Op zo'n 110 kilometer van Segovia ligt 'La Pinilla'. in de Sierra de Ayllón met 20 kilometer aan pistes: vier groene, zeven blauwe en dertien rode. Er zijn tevens dertienliften  tot een hoogte van 2.273 meter.